- SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2015 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego w zakresie upraw polowych metodami ekologicznymi,pt.: "Określenie dobrych praktyk w uprawach polowych metodami ekologicznymi (Doskonalenie ekologicznej technologii uprawy rzepaku.)" Dr hab. Józef Tyburski, prof. UWM
- SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2016 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego w zakresie upraw polowych metodami ekologicznymi, pt.: „Badania w zakresie innowacyjnych rozwiązań przy ekologicznej uprawie roślin polowych” (burak cukrowy) Dr hab. Józef Tyburski, prof. UWM
- Informacja o podjęciu badań
- Informacja o podjęciu badań
- sprawozdania z badań na rzecz MRiRW w 2017 r.
- informacja o podjęciu badań 2018
- SPRAWOZDANIE z badań nad ekologiczną uprawą buraka cukrowego z 2018 r., wykonanych na zlecenie MRiRW
- Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez MRiRW pt.„Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk".
- SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2019 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk”
- SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2020 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk”
Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Soja)
Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Łubin)
SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2021 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Łubin)
SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2021 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Soja)
Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (soja, 2022r.)
SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2022 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Planowanie upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Soja)
„Badania w zakresie planowania upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, z uwzględnieniem wykorzystania odpadów z przetwórstwa ekologicznego, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” - Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
SPRAWOZDANIE z przeprowadzonych w 2023 r. badań podstawowych na rzecz rolnictwa ekologicznego, pt.: „Badania w zakresie planowania upraw roślin paszowych i optymalizacja produkcji ekologicznej pasz, z uwzględnieniem wykorzystania odpadów z przetwórstwa ekologicznego, w tym zasady ich przygotowania na poziomie gospodarstwa. Opracowanie przewodnika dobrych praktyk” (Soja)
Informacja o rozpoczęciu badań finansowanych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 2024 r. „Badania w zakresie optymalizacji przetwórstwa produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi, ze szczególnym uwzględnieniem przetwarzania produktów na bazie zbóż”